Schouderklachten

Schouderklachten

16 AUG, 2016
Geen gewricht in het lichaam is in alle richtingen zo beweeglijk als het schoudergewricht. Dit komt door de vorm: het is opgebouwd uit een kogel en een kom. Helaas passen deze niet precies in elkaar, maar lijkt het gewricht meer op een voetbal die op een theeschoteltje ligt: de kogel ligt op een vlakke kom en wil er aan alle kanten uit. Dit wordt gelukkig tegengewerkt door kleine spieren dicht bij het gewricht die samen aanspannen en zo tóch voor stabiliteit zorgen.
Schouderklachten worden vaak veroorzaakt doordat deze kleine spieren hun werk niet voldoende doen, waardoor de kogel te ver uit de kom beweegt. Dit zorgt voor inklemming van structuren rondom het schoudergewricht: spieren, pezen, banden en de slijmbeurs kunnen “knel” komen te zitten, zodat deze geïrriteerd raken. De irritatie veroorzaakt op zijn beurt weer pijnklachten in het schoudergewricht.

De fysiotherapeuten van het Nek- Schoudercentrum werken volgens de laatste inzichten op het gebied van schouderklachten. Doordat er voorafgaand aan de behandelingen een uitgebreid intakegesprek en onderzoek worden uitgevoerd, weten we precies welke behandelmethoden en oefeningen speciaal voor úw klachten het beste zijn en kunnen we een revalidatieprogramma op maat aanbieden.