Schouderklachten

Schouderklachten kunnen u beperken in uw dagelijks leven. Bij het Nek- en Schoudercentrum van Doornbos Fysio Groep bent u aan het juiste adres voor fysiotherapie voor de schouder. Doordat wij in deze zone gespecialiseerd zijn kunnen wij diverse behandelmethoden uitvoeren die zich specifiek toespitsen op schouderklachten.

Mogelijke oorzaken van schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een trauma, of zich geleidelijk ontwikkelen. Soms ontstaan de klachten door structurele overbelasting. Vooral het langdurig herhalen van foute bewegingen kunnen irritaties en ontstekingen in de schouder veroorzaken. 
Oefentherapie bij langdurige schouderklachten zorgt ervoor dat u de schouder op de juiste manier gaat gebruiken. Beweging geeft dus vaak een beter resultaat dan rust nemen en wachten tot het vanzelf overgaat. 
Na deze analyse stellen we samen met u een behandelplan op. Hierin leggen we het volgende vast:

  • Doelstellingen
  • Behandelmethode
  • Duur van de behandeling

De fysiotherapiebehandeling van de schouder kan bestaan uit diverse behandelmethoden zoals manuele therapie en/of oefentherapie. Ook gespecialiseerde behandelingen kunnen in het Nek- en Schoudercentrum worden uitgevoerd.
De voortgang zal met regelmaat besproken worden. Waar nodig kunnen vooropgestelde doelstellingen altijd worden aangepast.
Wanneer de doelstellingen bereikt zijn, zullen we de behandelmethode evalueren op basis van een eindmeting en u een eventueel vervolgtraject voorleggen om te voorkomen dat de klacht terugkeert.

Een fysio behandeling voor uw schouder

Doornbos Fysio Groep staat voor een actieve aanpak! Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verwachten wij ook een actieve inzet van u. Daarom vormen de oefeningen die u thuis kunt doen, een belangrijk onderdeel van uw behandeling.
Direct een afspraak maken om uw schouderklachten bij het Nek- en Schoudercentrum te laten behandelen? Neem dan telefonisch contact op via 076 572 00 57 of vul het contactformulier op de website in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om het intakegesprek in te plannen.

Onze kwaliteiten
Nekschouderfysio
Maak gemakkelijk een afspraak Pijnklachten? U bent bij Nek- en Schoudercentrum in de goede handen. Maak hier uw afspraak

Gratis inloopspreekuur!

Loopt u al een tijdje rond met vragen over een pijn of heeft u behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar u wilt niet direct kosten maken of u weet niet zeker of u de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Maak een gratis afspraak!