Nekklachten

Nekklachten kunnen echter wel heel vervelend zijn en u beperken in uw dagelijks functioneren. Als gespecialiseerd Nek- en Schoudercentrum kunnen wij  uw nekklachten verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Mogelijke oorzaken van nekklachten

Bij het bewegen van de nek is een groot aantal oppervlakkige nekspieren aan het werk. Diep rondom de wervels in de nek zitten kleine maar belangrijke stabiliserende spieren die ervoor zorgen dat het hoofd rechtop blijft staan. Als u lang inactief bent, zijn de stabiliserende spieren veel minder in beweging en kunnen de oppervlakkige spieren overbelast raken. Dit komt vaak voor bij mensen met een zittend beroep, waarbij men een slechte houding aanneemt en te weinig beweegt. Ook stress of een slechte conditie kunnen zorgen voor aanhoudende nekklachten. 
Onderzoek wijst uit dat klachten sneller verdwijnen door te blijven bewegen. Oefentherapie bij langdurige nekklachten geeft dus een beter resultaat dan rust nemen en wachten tot het vanzelf overgaat.

Aanpak nekklachten door Doornbos Fysio Groep

Bij Doornbos Fysio Groep kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak. We starten met een uitgebreid onderzoek waarmee we uw klachten goed in kaart brengen. Vervolgens bespreken we welke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan en aanhouden van uw nekklachten. Ook geven we aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen of te voorkomen in de vorm van diverse oefeningen die u thuis kunt doen.
Op basis van deze gegevens stellen wij een speciaal behandelplan op waarin wij de doelstellingen vastleggen en hoe wij deze doelstelling willen bereiken. Afhankelijk van uw klachten stellen wij een speciale fysiotherapiebehandeling voor uw nekklachten samen.
Met de oefeningen zullen de pijnklachten sterk afnemen of zelfs verdwijnen. De coördinatie en het uithoudingsvermogen van uw stabiliserende nekspieren zullen sterk verbeteren, waardoor u meer activiteiten zonder pijn kunt doen. 
Aan het einde van de behandeling evalueren we samen de resultaten en doen we een eindmeting om te checken of de doelstelling is behaald. Een blijvend resultaat is hierbij ons doel.

Fysio voor nekklachten

Het Nek- en Schoudercentrum is onderdeel van Doornbos Fysio Groep. Dit centrum is gespecialiseerd in schouder- en nekklachten. Heeft u vragen over de behandeling of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 076-5720057 of vul het contactformulier in.

Onze kwaliteiten
Nekschouderfysio
Maak gemakkelijk een afspraak Pijnklachten? U bent bij Nek- en Schoudercentrum in de goede handen. Maak hier uw afspraak

Gratis inloopspreekuur!

Loopt u al een tijdje rond met vragen over een pijn of heeft u behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar u wilt niet direct kosten maken of u weet niet zeker of u de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Maak een gratis afspraak!