Klachten bij zwangerschap

Schouderklachten bij zwangerschap

24 JAN, 2018

Naast veelvoorkomende klachten als duizeligheid, misselijkheid en opgezette enkels kunnen er tijdens de zwangerschap ook verschillende fysieke klachten ontstaan. Zo zijn schouderklachten een veelvoorkomend probleem wat met de juiste behandeling goed te behandelen is. Veel vrouwen blijven echter lang rondlopen met dergelijke klachten. In dit blog leggen wij uit waarom de schouderklachten ontstaan en hoe u dit met fysiotherapie kunt behandelen

Oorzaken van schouderklachten

Schouderklachten tijdens de zwangerschap kunnen door meerdere oorzaken ontstaan. Ten eerste worden de banden in het lichaam slapper. Hierdoor worden uw gewrichten instabieler, wat tevens schouderklachten kan veroorzaken.
Een ander veelvoorkomend fenomeen bij zwangerschap is dat er een verkeerde houding wordt aangenomen. Dit kan onder andere komen door overcompensatie bij klachten in een ander lichaamsdeel. Daarnaast ervaart u tijdens de zwangerschap een verminderde mobiliteit, waardoor tevens klachten aan de schouder kunnen worden ondervonden.
Overige oorzaken van schouderklachten zijn onder andere zwangerschapsvergiftiging en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Wanneer dit het geval is ervaar je echter ook andere klachten zoals pijn onder de ribben. Bij twijfel is het dus altijd raadzaam om een arts of gynaecoloog te raadplegen.

Fysiotherapie bij zwangerschap

Over het algemeen zijn schouderklachten tijdens de zwangerschap geen reden tot paniek. Om de schouderklachten te behandelen kan er tijdens de fysiotherapiebehandeling gewerkt worden aan de houding en mobiliteit. Hiermee wordt de houding verbeterd waardoor u minder pijnklachten zal ervaren. Bij het Nek- en Schoudercentrum van Doornbos Fysio Groep in Breda vindt u dan ook de experts op het gebied van nek- en schouderklachten. Ervaart u dus fysieke klachten tijdens de zwangerschap? Neem dan zeker contact met ons op.